Rohkeasti ideoiva, kokeileva ja kehittävä mieli tarvitsee kasvualustakseen psykologisen turvallisuuden ilmapiirin.
Mitä psykologinen turvallisuus sitten on? Meillä jokaisella on varmasti kokemuksia sen vastakohdasta: psykologisesti turvattomista tilanteista ja ympäristöistä.
Fyysisen turvallisuuden ohella psykologinen turvallisuus on yksi ihmisen perustarpeista, mutta tämän päivän työympäristössä ei lainkaan itsestäänselvyys.
Psykologisen turvallisuuden johtaminen ei ole hyssyttelyä, mielistelyä ja mukavuusalueella lekottelua. Sen elementit perustuvat ihmisen hermoston ja mielen toimintaan, ja mahdollistavat rohkeuden ja avoimuuden käsitellä haastaviakin asioita rakentavasti.
Jos toimit esihenkilönä tai johdat erilaisia tiimejä sekä projekteja, tässä koulutuksessa saat tärkeät taustatiedot ja käytännön keinot psykologisen turvallisuuden johtamiseen. Myös asiantuntijat hyötyvät tästä koulutuksesta, sillä psykologinen turvallisuus on meille kaikille yhteinen asia ja jokaisella on oma roolinsa sen tukemisessa.
Koulutuksen sisältö:
- kuinka hermostomme aistii ja reagoi herkästi ympäristöömme: turvallisuus vai taistele/pakene/jähmety
- stressin ja psykologisen turvattomuuden vaikutukset ihmisen ajatteluun ja toimintaan
- käytännön harjoitus ja havainnointi
- psykologisen turvallisuuden elementit – turvallisuus on aina kehollinen ja hermostollinen kokemus -> kuinka voit luoda turvallista kokemusta tukevan vuorovaikutustilanteen
- psykologisen turvallisuuden johtaminen käytännössä
Katso tarkempi koulutuskuvaus https://intravia.fi/psykologinen-turvallisuus/